Voorlichting

Je wilt jezelf kunnen zijn, of je nu homo, lesbisch, biseksueel of hetero bent. Helaas is het nog niet de gewoonste zaak van de wereld om te vertellen dat je als jongen op een jongen verliefd bent, of als meisje op een meisje. Ook in Nederland is er nog onbegrip en discriminatie richting homo’s. Hoe zit het bij u op school of bij de jongeren in uw omgeving?

COC Zwolle biedt voorlichtingslessen aan om vooral jongeren kennis te laten maken met seksuele diversiteit. Want hoewel een school of andere organisatie veel onderwerpen rondom dat thema prima zelf kan behandelen, heeft het meerwaarde om een ‘echte’ homo of lesbo in de klas te hebben. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze er een ontmoeten.

Klik in de linkerkantlijn op 'vraag voorlichting aan' om direct voorlichtingslessen aan te vragen of op 'veelgestelde vragen' voor meer informatie.

Wil je ons voorlichtingsteam komen versterken? Graag! We hebben het druk! We zoeken vooral jonge mensen die regelmatig een dag(deel) kunnen vrijmaken. Klik op 'zelf voorlichting geven' voor meer info.