Veelgestelde vragen

Meer weten voordat u voorlichtingsles aanvraagt? Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen. Plus antwoorden natuurlijk.

Wat zijn de kosten van een voorlichting?
De kosten voor een voorlichtingsles zijn 50 euro, inclusief reiskosten. Extra lessen op dezelfde dag en locatie kosten 50 euro. Zijn de kosten in specifieke gevallen een probleem, neem dan contact met ons op.
 
Hoe ziet een voorlichtingles eruit?
We hebben een aantal lesvormen, afhankelijk van de groep zetten we een bepaalde lesvorm in. Bij iedere voorlichting hebben we een dvd mee. Een voorlichting duurt gemiddeld 50 minuten afhankelijk van de lengte van de lesuren op school. De grootte van de groep is normaal gesproken 1 klas per voorlichting. In principe geven we voorlichting aan iedere doelgroep. Wij willen graag van te voren weten aan wie we voorlichting komen geven.
   
Is het belangrijk dat de docent aanwezig is tijdens een voorlichting?
Ja, voor het creëren van een veilige omgeving is het noodzakelijk dat de docent aanwezig is tijdens een voorlichting.
 
Hoe kan ik leerlingen voorbereiden op een voorlichtingsles
Voorbereiding op de les is niet strikt noodzakelijk, maar een voorlichtingsles heeft meer waarde wanneer deze is ingepast in een serie van lessen met een bepaald thema. Voorbeelden van dergelijke thema's zijn samenleefvormen of discriminatie.
 
Hoeveel voorlichtingen kan ik per dag aanvragen?
Wij geven maximaal 4 voorlichtingen aaneengesloten per dag.
 
Hoe lang duurt het voordat ik weet wanneer de voorlichting rond is?
Houd rekening  met een termijn van 6 weken tussen de aanvraag en de voorlichting. De voorlichtingsgroep bestaat uit vrijwilligers die naast hun werk als voorlichter een betaalde baan of studie hebben. De voorlichters moeten dus vrij vragen en dat kost soms wat tijd. Wij streven ernaar om binnen 2 weken uw aanvraag te bevestigen, wij kijken dan samen naar de planning en doen ons best om op uw gewenste moment voorlichting te komen geven.