11 oktober Coming Out Dag

Op 11 oktober is het nationale Coming Out Dag. Dit jaar wappert de regenboogvlag op een record aantal overheidsgebouwen om te benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.

Omdat 11 oktober op een zondag is, vlagt de gemeente Zwolle al op vrijdag 9 oktober. Wethouder Nelleke Vedelaar hijst de vlag samen met COC Zwolle voorzitter Ilja de Jong. Daarnaast is er diezelfde dag in Theater Odeon de voorstelling 'Boys don't cry' voor middelbare scholieren.

COC Zwolle werkt natuurlijk mee aan Kom uit de Kast Dag. Tom Giesen is één van de COC-voorlichters die samen elk jaar bijna honderdvijftig gastlessen verzorgen op middelbare scholen in Zwolle en omgeving. Wat doet het COC deze week? Tom: "Na de voorstelling Boys don't cry op vrijdag 9 oktober in Odeon, gaat ons team met alle deelnemende klassen van de Thorbecke Scholengemeenschap terug naar school. Met de klassementor erbij praten de scholieren na over het verhaal. Dan is het handig om een volwassen homo of lesbienne in de klas te hebben. Hij of zij kan uit eigen ervaring vertellen hoe het is om als tiener te merken dat je anders bent, hoe lastig het kan zijn om uit de kast te komen en helemaal jezelf te durven zijn. Wij zijn erg blij met de inzet van de gemeente om deze voorstelling naar Zwolle te halen en scholen te interesseren. Door deze combinatie hopen we bij deze leeftijdsgroep iets extra's teweeg te brengen, allemaal met één doel: dat we met z'n allen begrijpen dat anders zijn heel normaal is."