Toneelvoorstelling Bent bij Odeon

Op zondag 12 mei spelen Kevin Hassing en Michiel Bakker in Odeon in Zwolle de indrukwekkende toneelvoorstelling Bent, die zich afspeelt in nazi Duitsland.

Martin Sherman’s veelgeprezen toneelstuk Bent (in sommige Europese landen een scheldwoord voor homoseksuelen) speelt zich af in Nazi-Duitsland. Daar wordt de homoseksuele Max gevangen genomen en getransporteerd naar concentratiekamp Dachau. Bij aankomst liegt hij Jood te zijn omdat hij weet dat homo’s nog slechter worden behandeld dan Joden en hij wil koste wat kost overleven. Tijdens het werken in het kamp ontmoet Max medegevangene Horst die wel de roze driehoek op zijn pak draagt. In het grootste geheim en zonder dat ze elkaar ook maar kunnen aankijken ontstaat er een grote liefde tussen de twee.

Bent wordt gespeeld door Kevin Hassing (bekend van o.a. Goede Tijden Slechte Tijden) en Michiel Bakker (bekend van o.a. Midzomernacht en Flikken Maastricht).

Hoewel Bent al in 1979 werd geschreven, is de problematiek rondom homo-emancipatie nog altijd schrijnend actueel. In een tijd met recente agressiviteiten en uitingen van haat tegen homo’s toont dit toneelstuk een dilemma waar ook anno nu nog veel homo’s mee worstelen. Want durf je jezelf te zijn of verschuil je je ware identiteit om geen gevaar te lopen? En kan liefde een hemel creëren in die hel?

Koop direct je kaartjes op de site van Odeon De Spiegel.