Bijzonder sterk

Bijzonder sterk - cursus voor LBT vrouwen over eigen kracht en veiligheid

‘Zin in een triootje?’
‘He vieze pot’
‘Ben jij nu eigenlijk een man of een vrouw?’
‘Zal ik je even genezen?’

Irritante, flauwe, vervelende opmerkingen en gedrag: als lesbische en bi vrouw, transvrouw of vrouw met een transgender verleden, wen je er bijna aan. Denk aan het groepje mannen of jongens op straat die je naroept en denken grappig te zijn, de collega die niks leuker lijkt te vinden dan roddelen of de buurtgenoot die allerlei ongepaste vragen op je afvuurt. Of nog vervelender: de jongen die je klem rijdt op zijn scooter of de man die in de kroeg ongevraagd zijn arm om je middel legt.

We trekken er ons natuurlijk allemaal zo min mogelijk van aan. We proberen het vaak zo snel mogelijk weer te vergeten. Maar onbewust houden we er allemaal toch soms rekening mee. Je denkt bijvoorbeeld even na of je hier wel hand-in-hand kan lopen met je vriendin als je langs die groep jongens loopt want je hebt nu geen zin in ‘gedoe’. Of je let op je kapsel of kleding voordat je de deur uitgaat om dat je niet altijd zin hebt om op te vallen. Of je wacht even met je nieuwe collega’s te vertellen over je thuissituatie tot dat ze je beter kennen.

COC Nederland en MOVISIE hebben samen met de politie een wervelende cursus ontwikkeld waarin we in een groep dit fenomeen onder de loep nemen. Met een afwisselende combi van technieken uit weerbaarheidscursussen, improvisatietoneel, anti-agressiecursussen worden er goede gesprekken gehouden, leuke games gedaan en handige tips gegeven over wat je kan doen als je met vervelende situaties te maken krijgt.

Het project is gefinancierd door de Europese Commissie en de cursus kan daarom helemaal gratis worden aangeboden. Er is plek voor maximaal 15 deelneemsters, wees er daarom snel bij: want vol = vol!

Doelgroep


Data en locatie

De training vindt plaats in januari 2014 bij COC Zwolle

Kosten
De cursus is gratis.

Trainers
Iedere cursus wordt gegeven door twee trainers. De trainers zijn geselecteerd op hun trainerservaring en hebben mede de cursus ontwikkeld.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer informatie of je inschrijven voor de cursus? Mail dan naar JvanZadelhoff@coc.nl. Bij minimaal 6 deelneemsters gaat de cursus door.