Boven is het stil op herhaling in Fraterhuis

De vorig jaar overleden acteur Jeroen Willems is de hoofdrolspeler in de film Boven is het stil, die begin oktober opnieuw draait in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle.

Boven is het sil is een verfilming van de roman van Gerbrand Bakker over boerenzoon Helmer, die zijn bejaarde vader verzorgt maar ook een nieuw leven wil beginnen. Helmer (Jeroen Willems) is een alleenstaande boer van midden vijftig in West-Friesland. Zijn bedlegerige vader (Henri Garcin) woont bij hem in. Ooit had hij een tweelingbroer, de lieveling van zijn vader, degene die de boerderij zou overnemen. Maar van de ene op de andere dag werd Helmer tot opvolger gebombardeerd, door vader uit de stad gehaald en onder de koeien gezet. In het drassige laagland, met enkel het snuiven van de koeien en mekkeren van de schapen. Een onverwachte brief en een al even onverwacht bezoek maken dat Helmer zich niet langer kan verstoppen voor de wereld en voor zichzelf. 'Boven is het stil' is een ontroerend portret van een man te midden van de oer-Hollandse elementen en een loflied op de schoonheid van de natuur.

De film draaide afgelopen mei ook al in Zwolle en komt van 4 tot en met 7 oktober opnieuw naar Filmtheater Fraterhuis. Op de site van Filmtheater Fraterhuis vind je data en tijden en kun je direct reserveren.