Jubileumparty Café Oké

Café Oké is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Zaterdag 5 september is het groot feest in De Garage, want dan viert Café Oké het 15-jarig bestaan. In 2000 sloegen COC Zwolle en de toenmalige SPD de handen ineen voor deze maandelijkse ontmoetingsactiviteit voor mannen en vrouwen met een beperking die homo, lesbisch of bi zijn.

“De eerste jaren liep het nog niet gelijk storm, maar de gezellige en veilige sfeer beviel veel bezoekers zo goed, dat ze elke maand terugkwamen, zelfs als ze er ver voor moesten reizen”, vertelt coördinator Margot van Belkum. De activiteit trekt inmiddels een gevarieerd publiek, waaronder een groep jonge vrouwen en mannen die voor wat meer dynamiek tijdens de middagen zorgen én voor extra mond tot mond reclame voor Café Oké. Want dat laatste blijft nodig, aangezien lang niet elke instelling in regio van COC Zwolle weet van het bestaan van ontmoetingsactiviteiten zoals Café Oké.

“Dat is jammer,” vindt Van Belkum, “want er zijn nog veel mensen met een beperking die in een isolement zitten, maar geen steuntje in de rug krijgen om de stap naar zo’n ontmoetingsactiviteit te zetten, waar ze zichzelf kunnen zijn en gelijkgestemden vinden.”

Het jubileumfeest in De Garage aan de Kamperstraat 17 duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Een diskjockey draait verzoeknummers dus er kan geswingd worden, er is een fotopresentatie over de afgelopen 15 jaar, er zijn lekkere hapjes en er komt internationaal bezoek.

Iedereen is welkom en je mag natuurlijk ook een begeleider of familielid meenemen.

Meer info? Kijk op Café Oké of neem contact op via cafe-oke@coczwolle.nl Je mag natuurlijk ook gewoon langskomen: elke eerste zaterdag van de maand, tussen 14.00 uur en 17.00 uur.