COC Zwolle werkt aan toekomst

Waar richt COC Zwolle zich op nu de vereniging het pand aan de Kamperstraat gaat verlaten en waar vinden activiteiten plaats? Denk met ons mee!

Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft de vereniging in haar vergadering van 18 september besloten om het gebouw aan de Kamperstraat in Zwolle los te laten en geen eigen horeca meer te exploiteren. We hebben eind september een prachtig slotfeest gehad. De Garage is gesloten, alleen doelgroepcafé’s zoals Café Oké en Jong & Out vinden er nog plaats.

Het loslaten van ons huidige ‘honk’ is een ingrijpende stap, die ook de weg vrijmaakt voor een nieuwe tijd: COC Zwolle als vereniging die verder bouwt aan het invullen van haar maatschappelijke functie: ontmoeten, hulp, belangenbehartiging en voorlichting. Dat begint met kijken: wat doen we goed, wat moet absoluut blijven, waarop zetten we nieuwe ambities? Deze creatieve periode gaat nieuwe projecten en een degelijke voortgang van ons bestaande aanbod opleveren.

Iedereen die in deze regio wil werken aan een samenleving waarin we allemaal onszelf kunnen zijn, is welkom om mee te werken. We merken nu al dat enthousiaste, bevlogen mensen elkaar bij COC Zwolle treffen om samen zaken op te pakken. Jij kunt meedoen!

Ja, we moeten ook op enig moment een pand leeg opleveren en de vereniging ook zakelijk klaarstomen voor de toekomst. Maar intussen werken we samen aan de nieuwe tijd. Droom mee, doe mee en haak aan. Bijvoorbeeld op onderstaande thema’s:

-       Nieuwe locaties voor allerlei functies die we willen voortzetten

-       Acties in stad en dorp: waarom, hoe en wanneer laten we onze stem gelden en vragen we aandacht voor homoacceptatie in onze regio?

-       Belangenbehartiging: wie heeft ons nodig en hoe zorgen we dat we echt voor deze mensen zijn en hen helpen?

-       Events: ontmoeten en feestelijke momenten om samen te beleven is iets wat COC Zwolle echt niet loslaat. Ja natúúrlijk houden we een Kerstbingo. Maar niet in de Kamperstraat… waar dan wel en hoe maken we er een knaller van?

Elke woensdagavond is Kamperstraat 17, zolang we het gebouw kunnen gebruiken, een broeinest van gesprekken, discussie, plannenmakerij en het uitzetten van acties. Aanhaken en meedoen? Jij bent meer dan welkom. Vanaf 19.30 uur zijn er altijd mensen bezig.

Wil je eerst even contact over wat jij zou kunnen bijdragen bij welk thema, dan kun je ook je vraag of gedachte eerst sturen naar info@coczwolle.nl

Tot zover, via facebook, de site en e-mail blijven we communiceren over de voortgang van het nieuwe COC Zwolle.