Coming Out Dag 2014

Op vrijdag 10 oktober is het nationale Coming Out Dag. En dat ga je merken in Zwolle. De regenboogvlag is die dag niet te missen in de stad.

Net als vorig jaar zal de regenboogvlag wapperen op de Peperbus, maar ook op het stadhuis, het stadskantoor en veel panden in de binnenstad.

's Middags om 13.30 uur draait in Filmtheater Fraterhuis de film 'Pride'. Je kunt er gratis naartoe. Na de film biedt voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle de Coming Out Dag poster aan aan wethouder Brink van Zwolle. Daarna wordt er champagne geschonken in het café van COC Zwolle.

Coming Out Dag 2014 staat in het teken van biseksualiteit. Het COC roept mensen op om de Coming Out Dag-poster vrijdag massaal op een zichtbare plek te hangen en zo te laten zien dat biseksuelen altijd en overal vrij moeten zijn om uit de kast te komen.

Je kunt zelf je bijdrage leveren door vrijdag de Coming Out Dag poster op te hangen op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op je werk of school. Je vindt de poster onder meer in gratis dagblad Metro en HIER op COC.NL. De eerste, reusachtige poster wordt vrijdag opgehangen aan de gevel van ARCADIS, direct naast station Amersfoort. Daar is vrijdagochtend de aftrap van de actie.

Twee miljoen Nederlanders
Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarvan zit ongeveer een derde ‘in de kast;’ bij lesbiennes en homo’s is dat maar 2 procent. Biseksuelen voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo’s, hun seksuele oriëntatie wordt vaak niet serieus genomen en er zijn weinig biseksuele rolmodellen. Ook ervaren bi’s relatief veel problemen op de werkvloer (treiteren, burn-out).