Een homo in de klas

Uiterlijk per 1 januari wordt seksuele diversiteit opgenomen in de kerndoelen van het primair en voortgezet onderwijs. Daarmee wordt voorlichting over seksuele diversiteit eindelijk verplicht en gaat een langgekoesterde wens van het COC in vervulling.

COC Zwolle biedt deze maand alle scholen in de regio voorlichtingslessen aan voor het komend schooljaar. Want hoewel een school heel veel onderwerpen rondom seksuele diversiteit prima zelf kan behandelen, heeft het meerwaarde om een ‘echte’ homo of lesbo in de klas te hebben. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze er een ontmoeten.

Alle scholen voor voortgezet onderwijs in ons werkgebied ontvangen een brief met het voorlichtingsaanbod. Maar ook andere organisaties kunnen voorlichtingslessen aanvragen via www.coczwolle.nl/voorlichting
 
Wil je ons voorlichtingsteam komen versterken? Graag! We hebben het druk! We zoeken vooral jonge mensen die regelmatig een dag(deel) kunnen vrijmaken. Mail naar voorlichtingsgroep@coczwolle.nl voor meer info.