Extremely Normal op 16 november in Lelystad

Toneel, diner met meet and greet, cabaret, films, muziek en dance. Dat is Extremely Normal, een festival in het Agora theater in Lelystad, op zaterdag 16 november.

Zien en gezien worden, ervaren, luisteren, genieten, weten: hier mag je zijn wie je bent.  Hetero, homo, bi-, transgender of in dubio? Extremely Normal wil voor iedereen een feest van ontmoeting zijn.

Extremely Normal wordt georganiseerd door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland in opdracht van de Gemeente Lelystad. In samenwerking met Agora theater & congrescentrum, Flirt!, COC Flevoland en Restaurant Monica & Winston brengt het festival een gevarieerd programma.

Zo kun je kijken naar het Rotterdams- centrumvoortheater met de voorstelling ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’. Een productie vol theater, zang en dans op basis van prachtige en ontroerende levensverhalen van homoseksuele ouderen. Dit zal voor het eerst zijn dat deze interactieve toneelbelevenis buiten Rotterdam kan worden meegemaakt. Zij zullen tevens ‘Gay in de stad’ verzorgen, Een bijzondere theatervoorstelling waarin je van dichtbij kennis maakt met jonge mensen, hun gevoelens, ervaringen en verlangen, homo- en biseksualiteit en transgenders.

In het avondprogramma zullen drie cabaretiers het  stokje van elkaar overnemen in een vermakelijke cabaretestafette: Soula Notos, fysiek, expressief en scherp; Robbert Jan Proos, positief, humoristisch en hyperactief & Merel Moistra: innemend en wervelend met haar ukelele of gitaar.

De hele dag door zullen er films vertoond worden, waaronder de indrukkende documentaire van Chris Belloni: I am Gay and Muslim. Ook is er de mogelijkheid om een hapje te eten verzorgd door Restaurant Monica & Winston en is de bijzondere foto-expositie ‘Transformatie’ van Heleen Wiering te bewonderen.

Om 20.00 uur reikt wethouder Meta Jacobs de eerste Roze Zoen uit, een prijs voor wie zich in Lelystad in het bijzonder sterk gemaakt heeft voor sociale acceptatie. 

Extremely Normal DANCE zal de dag spetterend afsluiten met sessies van DJ Sjeazy Pearl: Winnares van BNN programma Beauty and the Beat 2013. Draait sindsdien in alle grote clubs in binnen- en buitenland. Haar stijl wordt beschreven als Funky, Soulful, Mysterieus, Uplifting, Tech, Raw en Sexy House.  En sessies van DJ Valentijn de Hingh: model en een van de meest bekende transseksuelen van Nederland. Speciaal voor Extremely Normal komt Valentijn de Hingh weer terug naar haar geboorteplaats om met haar unieke hiphop sound de hele zaal op z’n kop te zetten!

Meer informatie en kaartverkoop via www.extremelynormal.nl