Goed bezochte voorstelling Call Me Kuchu

Op dinsdag 12 maart verzorgde Jochem Beunderman, International Consultant bij COC Nederland, een toelichting bij de documentaire Call Me Kuchu in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Ook ging hij met de aanwezigen in gesprek naar aanleiding van de film, die gaat over de strijd van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in Oeganda

Call Me Kuchu vertelt het verhaal van David Kato, één van de eerste openlijke homoseksuelen in Oeganda. Samen met gelijkgestemden, de zogenaamde Kuchu's, vecht Kato tegen de anti-homoterreur in zijn land. De trailer van de film bekijk je hier.

Het COC ondersteunt LHBT-organisaties in Centraal- en Oost Europa, Centraal Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Mede daardoor kunnen zij een eigen pand openen, hiv-bestrijdingsprogramma’s starten, sterke gemeenschappen opbouwen, prides organiseren en lobbyen voor betere wetten. Daarnaast ondersteunt het COC jaarlijks tientallen LHBT-activisten uit de hele wereld bij het lobbyen voor LHBT-mensenrechten bij organisaties als de VN, de Afrikaanse Commissie en de Organisatie van Amerikaanse Staten.

Meer weten over de situatie in Oeganda? Bekijk hieronder in 8 minuten een samenvatting van een andere film over dit onderwerp: God Loves Uganda.

Zelf iets doen? Teken de petitie tegen de anti homosexuality bill of steun het Pride Fonds.