Iedereen doet mee in Zwolle

Op maandag 3 november gaf wethouder Nelleke Vedelaar het startsein voor de publiekscampagne Iedereen doet mee. Met deze campagne laten inwoners en organisaties uit Zwolle zien dat de participatiesamenleving niets nieuws is. Ook COC Zwolle doet mee.

Heel veel inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, buurthuizen, sportverenigingen en organisaties zetten zich al in zodat anderen, maar ook zijzelf mee kunnen doen. Betaald, vrijwillig, af en toe of regelmatig. Die inzet van mensen varieert van een vriendendienst door boodschappen te doen voor een zieke buurman, huishoudelijke hulp door mantelzorgers, een organisatie die cliënten ondersteunt bij het zelfstandig wonen of, zoals in het geval van COC Zwolle, een vereniging die helpt homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld te maken. Er zijn voorbeelden genoeg.

Met de campagne laten we ook zien dat veel van die inzet en activiteit onzichtbaar is of zo vanzelfsprekend dat we het niet meer als participatie herkennen. We laten dat zien met verhalen, foto’s en video’s. Zo kun je voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle tegenkomen in de postercampagne in de stad. Of in de YouTube video's die bij de campagne horen.

Lees er meer over op de website van de gemeente Zwolle.