Jongerencafé Jong&Out elke derde zaterdag van de maand

Vanaf 17 januari 2015 start COC Zwolle weer met Jong&Out meetings, voor LHBT-jongeren tot 18 jaar.

Jong&Out is gestart als het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: 'van, voor en door jongeren'. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

De ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar niet op is ingericht. Met de Jong&Out Meetings wordt de jongeren een plek geboden waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten.

De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten dus helemaal aan bij wat zíj leuk vinden. De Jong&Out Meetings in Zwolle vinden plaats op elke derde zaterdag van de maand. De eerste bijeenkomst is dus al op 17 januari 2015. Het café aan de Kamperstraat 17 is dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is tot en met 18 jaar.