Laat je testen dag op 29 november

Op vrijdag 29 november organiseren GGD IJsselland en het HIV-behandelcentrum van Isala weer een Laat je testen dag. Iedereen die onbeschermd seksueel actief is (geweest) en dus risico heeft gelopen op een soa of hiv, kan zich deze dag gratis en anoniem laten testen op soa en/of HIV. GGD en Isala organiseren deze dag in het kader van Wereld Aids Dag 1 december.

GGD IJsselland en Isala vragen met deze actie aandacht voor het belang van veilig vrijen. Harriette van Buel, verpleegkundige GGD IJsselland: “Door onveilig te vrijen (zonder condoom) loop je het risico op HIV of een soa. Mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Chlamydia geeft bijvoorbeeld meestal geen klachten, maar kan wel tot onvruchtbaarheid leiden. We hopen dat onze actie een stukje bewustwording oplevert”.

Laten testen is belangrijk
Voor iedereen die onveilige seks heeft gehad, is het belangrijk zich te laten testen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook om die van anderen te waarborgen. Veel mensen weten niet of ze een soa of HIV hebben en kunnen het daardoor ongemerkt doorgeven als ze onveilige seks hebben. Maar ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen. Dus als je wisselende seksuele contacten hebt, of niet zeker weet of je een soa of HIV hebt, gebruik dan altijd een condoom.

Laat je testen dag
e Laat je testen dag is op vrijdag 29 november van 08:30 – 15:00 uur bij GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Verpleegkundigen van de GGD en HIV-consulenten van Isala verzorgen de consulten en bepalen per persoon welke test (soa en/of hiv) nodig is. Testen kan gratis en anoniem en voor deze dag is een afspraak maken niet nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over de Laat je testen dag kun je bellen met team SoaSense van GGD IJsselland; 038 – 428 1600 of het HIV-behandelcentrum van Isala; 038 - 424 44 79. Of kijk op de website van de GGD www.ggdijsselland.nl/Seksuele-gezondheid of Isala www.isala.nl/hiv.