Quand on a 17 ans in Fraterhuis

Eind mei in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle: Quand on a 17 ans, een Subtiel coming of age-verhaal over twee Franse jongens die elkaar niet mogen maar toch gedwongen worden met elkaar te leven.

De 17-jarige Damien woont met zijn moeder Marianne, de plaatselijke huisarts, in een dorpje hoog in de Franse Alpen. Zijn vader, een hooggeplaatste militair, is op buitenlandse missie. Op school wordt hij dagelijks gepest door Thomas, een geadopteerde zoon van een boerenfamilie. Dagelijks moet hij een uur door de bergen afleggen om de school te bereiken. Eenmaal daar reageert hij zich met fysiek geweld af op Damien. Het enige wat de twee jongens gemeen hebben, is een sterke band met hun moeder.

Als Thomas’ moeder op late leeftijd zwanger raakt, roept ze de hulp van Damiens moeder in. Daar het eerder misgegaan is, adviseert Marianna Thomas’ moeder zoveel mogelijk rust te nemen. Om haar hierin te helpen biedt ze haar aan Thomas tijdelijk bij hen thuis onderdak te geven. Maar daarmee belanden Damien en Thomas onder hetzelfde dak. De wederzijdse afkeer en daarmee gepaarde spanning wordt opeens nog een stuk complexer.

Voor meer informatie en om direct kaarten te kopen ga je naar de website van Filmtheater Fraterhuis.