Roze Zaterdag in Utrecht

Utrecht is op 29 juni 2013 de locatie van Roze Zaterdag. De Roze Zaterdag is meer dan alleen feest. Gedurende de hele dag, en tijdens het MidZomerGracht-festival voorafgaand aan Roze Zaterdag, is er van alles te doen op het gebied van cultuur, religie en diversiteit.

De Roze Zaterdag kent een aantal bekende onderdelen, zoals de jaarlijkse Roze Viering, de Roze Camping en de Informatiemarkt die tegenwoordig Infostage heet. Maar Utrecht is natuurlijk ook de stad van het Midzomergrachtfestival en van de PANN feesten. Dus ook deze onderdelen zijn vertegenwoordigd in het programma.

Uiteraard zijn er diverse film- en cabaretvoorstellingen. Op Roze Zaterdag is ook de aftrap van het jaarlijkse Gay and Lesbian Summer Festival met de film Out in the Dark.

Minister Schippers en KNVB-voorzitter Michael van Praag openen het sportevenement van Roze Zaterdag. Dit in het bijzijn van de Utrechtse burgemeester Wolfsen en wethouder Everhardt. Er is een uitgebreid sportaanbod dat in zijn geheel is ondergebracht op Sportcomplex Olympus. Vele sporten zijn vertegenwoordigd, waaronder squash, hardlopen, tennis, volleybal en voetbal. Ook zijn er rugby clinics en is er een workshop worstelen. In zwembad Krommerijn wordt ook nog gestreden om het Nederlands-Vlaams Gay kampioenschap zwemmen.

Meer info over het programma vind je op rz2013.nl

Afbeelding niet gevonden.