Steun het Pride Fonds

COC Nederland en Amnesty International hebben samen het Pride Fonds opgericht. Dit Fonds steunt LGBT-activisten in onder meer Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten, die vanwege hun werk of hun seksuele oriëntatie worden vervolgd of ander gevaar lopen.

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGBT’ers) zijn in veel landen het slachtoffer van schendingen van hun mensenrechten. Dit loopt uiteen van subtiele discriminatie tot openlijke achterstelling, geweld, afpersing door de politie, gevangenschap of marteling.

In zo’n tachtig landen is homoseksualiteit bij wet verboden. In enkele landen staat er zelfs de doodstraf op, zoals in Mauritanië, Saudi-Arabië en Iran.

Met geld uit het Pride Fonds ondersteunen Amnesty en COC activisten die in gevaar zijn. Zo kunnen zij hun werk beter en in grotere veiligheid doen. Steun het Pride Fonds! Klk op de banner en lees hoe u kunt bijdragen. Met uw bijdrage werken wij aan een veiliger wereld voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.