The Danish Girl in Filmtheater Fraterhuis

Vanaf 14 januari te zien in Filmtheater Fraterhuis: The Danish Girl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de eerste bekende transgender uit de geschiedenis. 

The Danish Girl is eén van de mooiste liefdesgeschiedenissen van de twintigste eeuw over de Deense vrouw Lili, die gebaseerd is op de roman van David Ebershoff.

Jaren '20, Kopenhagen. Als kunstenares Greta Wegener (Alicia Vikander) het portret van een bevriende zangeres wil voltooien maar haar model niet komt opdagen, vraagt ze haar man Einar (Eddie Redmayne) om in te vallen als vrouwelijk model. Einar raakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit op termijn zijn leven voort te zetten als vrouw, Lili Elbe. Hiermee wordt hij de eerste bekende transgender uit de geschiedenis. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar Gerda komt steeds meer tot het besef dat Lili niet meer de man is, met wie ze destijds gehuwd is. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Einars beslissing om als vrouw door het leven te gaan en de diepgaande invloed die dit had op hun huwelijk en kunst.

The Danish Girl gaat op donderdag 14 januari in Nederlandse première in Filmtheater Fraterhuis en is daar te zien tot en met 24 februari a.s.. Ga voor data, tijden en kaarten naar de website van Filmtheater Fraterhuis.