The Imitation Game in Filmtheater Fraterhuis

Nu te zien in Filmtheater Fraterhuis: The Imitation Game, over het leven en werk van de Britse wiskundige Alan Turing, die erin slaagde de Duitse Enigma-code te kraken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Alan Turing is één van de grote onbekende helden uit de Britse geschiedenis. Hij was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegeschreven. Turing slaagde er tijdens de oorlog in gecodeerde berichten van het Duitse leger te ontcijferen. Zo wisten de geallieerden de nazi's steeds een stap voor te blijven en speelde hij een cruciale rol in het beëindigen van de oorlog. In de film voeren Turing en zijn team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Turing kreeg na de oorlog echter niet de eer die hij verdiende: hij werd vanwege zijn homoseksualiteit veroordeeld tot chemische castratie. De bijwerkingen maakten het hem onmogelijk om te werken en leidden tot zijn zelfmoord in 1954. Het duurde tot 2013 voor hij postuum eerherstel kreeg.

Je kunt The Imitation Game nog de hele maand februari bekijken in Filmtheater Fraterhuis. Voor meer info en om direct te reserveren ga je naar de website van het theater.