Succesvolle Coming Out Dag met aftrap DOE HET

Nationale Coming Out Dag (vrijdag 11 oktober) stond dit jaar in het teken van ‘mannelijke’ vrouwen en ‘vrouwelijke’ mannen, vaak neerbuigend aangeduid als ‘mietjes’ en ‘manwijven’. Wethouder Nelleke Vedelaar opende de dag bij de Peperbus in Zwolle. Ook startte op deze dag de actie DOE HET.

Op vrijdag 11 oktober was het Nationale Coming Out Dag. Wethouder Nelleke Vedelaar opende de dag bij de Peperbus in Zwolle. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal vertelde Tineke van Lenthe, eenheidsmanager Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Zwolle, waarom het nog steeds nodig is om aandacht te besteden aan de integratie van homoseksualiteit. Ilja de Jong, voorzitter van COC Zwolle overhandigde de actieposter met het thema: Wat is het toch fijn dat er homo's zijn (als ze maar normaal doen).

Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers als Edward van Wonderen van PEC Zwolle, Peter Pels van CityCentrum Zwolle en Jaap Tuinman van de Politie Oost-Nederland.

Ondanks de regen gingen de aanwezigen vervolgens naar buiten om de twee regenboogvlaggen te bewonderen die wapperden bovenop de Peperbus.

Daarna was er een lunch in het pand van het COC aan de Kamperstraat, waar wethouder Vedelaar de actie DOE HET opende. Deze actie is gericht op het behoud van het pand aan de Kamperstraat voor COC Zwolle. Meer informatie over deze actie vind je op de speciale actiewebsite www.coczwolle.nl/doehet.

Overal in de stad wapperde de regenboogvlag. Foto's van Coming Out dag vind je in het foto-album.