Wethouder en voorzitters openen De Garage

Op zaterdag 25 april zullen de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar, COC Nederland voorzitter Tanja Ineke en voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle gezamenlijk de nieuwe kroeg aan de Kamperstraat openen: De Garage.

De naam 'De Garage' verwijst naar het verleden van het pand aan de Kamperstraat 17 in de Zwolse binnenstad. Midden vorige eeuw was hier een vestiging van Smit&Co, generaties lang de Opel-dealer van Zwolle.  

In De Garage is iedereen welkom die het normaal vindt dat iedereen zichzelf kan zijn. “Dat past ook in deze tijd, waarin gezelligheid vinden en uitgaan niet meer in aparte groepjes of clubjes hoeft." zegt voorzitter Ilja de Jong daarover. "Jongeren van nu, hetero en homo of lesbisch, zijn vrienden en vriendinnen ongeacht hun geaardheid. Heel gezond, want dat is precies wat wij willen als vereniging die zich inzet voor acceptatie van homoseksualiteit in de regio Zwolle. Dan moet je wel zorgen dat iedereen zich in jouw 'gay' adres welkom voelt. De nieuwe kroeg heeft veel meer die uitstraling en dat gemengde gevoel.” 

Er is nog altijd behoefte aan een dergelijk café, vertelt De Jong. "Absoluut. We werken onder meer aan homoacceptatie door voorlichtingslessen op scholen te verzorgen, van vmbo tot vwo. Maar we hebben dus ook deze ontmoetingsplek. Het is een belangrijk adres voor bijvoorbeeld jongens en meiden die hun voorzichtige eerste stappen zetten bij het uitkomen voor hun geaardheid. Die plek is belangrijk voor de stad én de wijde regio. En 't is straks dus een plek waar iedereen zich thuis kan voelen.” 

De openingshandeling is op zaterdag 25 april tussen 17.00 en 18.00 uur. Iedereen is welkom. Vervolgens gaat de kroeg 's avonds voor het eerst open, met een spetterend openingsfeest.