Zwolse boot bij Amsterdam Pride

The LoveBoat vaart mee in de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Voor het eerst doet er daarmee een Zwolse boot mee.

De jaarlijkse Gay Pride vindt op zaterdag 1 augustus voor de 20e keer plaats. Een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) in het bijzonder, waar ook ter wereld.

De Zwolse Stichting The LoveBoat wil middels deelname aan dit evenement de aandacht richten op de integratie en acceptatie van homoseksualiteit. En daarmee Zwolle op de kaart zetten als een stad waar je kunt zijn wie je bent en dat kunt delen. Het wordt een blauw witte boot met een gemêleerd gezelschap dat durft te delen en met een gekleurd gezelschap dat openstaat voor anderen, maar zeker ook voor zichzelf. Ook politieke, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven uit Zwolle en de regio doen mee. Onder de opvarenden is wethouder LGBT-beleid Nelleke Vedelaar. ‘Samen met andere Zwollenaren wil ik laten zien dat iedereen gelijk is. Dat vieren we en daar vragen we aandacht voor,’ aldus Vedelaar.

Inschrijven voor deelname aan boord van de LoveBoat kan via www.theloveboatzwolle.nl. Iedereen van jong tot oud en met goede zin is welkom, of je nu homo, lesbo, bi of hetero bent.