2e Transgender Zwemspektakel

Zondagavond 13 oktober zal het tweede transgender-zwemspektakel in Zwolle plaatsvinden!

Dankzij organisatoren Club-T en Jong&Out, en uiteraard het zwembad Bubbelsbewegen dat zich beschikbaar heeft gesteld, is het voor transgenders uit onze regio nu mogelijk om in een prettige omgeving het water in te duiken.

Voor transgender mensen kan een activiteit als zwemmen soms best lastig zijn. Om je in een omgeving te bevinden waar een groot deel van het lichaam zichtbaar is. Dit kan zowel een confrontatie met jezelf als met andere starende badgasten betekenen. Vandaar dat een initiatief waarbij trans-personen onderling kunnen zwemmen waardevol kan zijn. En nu is het de beurt aan Zwolle om zo een spetterende avond te organiseren.

Vanwege het succes van het eerste zwemspektakel in juli, wordt dit event nu voortgezet. Dat zwemmen confrontatie met zich meebrengt verdween toen ook wel even naar de achtergrond. Het was namelijk een avond vol gezelligheid, gelach en plezier. Precies waar het Zwemspektakel om draait. De kantine en het bad waren flink versierd, en niemand was te verlegen om mee te doen. Alle leeftijden waren in de ban van een potje strandbal-overgooi. Achteraf werd er nog even bijgepraat met een hapje en een drankje.

Ook het derde spektakel staat al op de agenda. Deze zal hoogstwaarschijnlijk op 22 december zijn.

Dus ben jij trans* en wil je gezellig mee komen zwemmen? Wees aankomende zondag 13 oktober welkom, bij zwembad Bubbelsbewegen, van 19.00 tot 21.30 uur.

Vragen? Stuur een mailtje naar clubt@coczwolle.nl