Infostand in de Stadkamer

In de week rondom Coming-out dag (11 oktober) organiseert De Stadkamer samen met COC Zwolle een aantal bijeenkomsten.

Coming -Out dag (11 oktober) is de dag waarop je viert dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. 

De dag erna, op zaterdag 12 oktober, zijn COC Zwolle en Club- T Zwolle de hele dag aanwezig in de Stadkamer met een informatiestand. Ook is er deze dag de Genderbox van Mindmix.  

Hoe zit het bij jou? Matcht het allemaal wel een beetje? De Genderbox vertelt je hoe het écht zit... Het doel is om bewustwording te creëren over gender- en seksualiteitsnormen: over hoe mensen vaak denken dat de categorieën:  geslacht, expressie, “vallen op” en genderidentiteit aan elkaar verbonden zijn.

Je kunt nou eenmaal niet zomaar ongestraft één categorie veranderen zonder dat de andere categorieën mee schuiven... Of wel? 

Op de gender-box vind je vier assen: • geslacht; • expressie; • (gender) identiteit; • vallen op… Op elke as kun je met een knop van links (100% vrouw(elijk)) naar rechts (100% man(nelijk)) schuiven.

Bij de gender-box staat een Mind Mix-er die voorbijgangers vraagt op het bord bij alle assen aan te geven welke situatie het beste bij hen past. Waar op de as bevind jij je? En hangt dat samen met je antwoord op de andere assen? De gender-box laat al snel zien welke verwachtingen de maatschappij van je heeft. 

Op deze manier wordt bezoekers op een speelse manier gevraagd om na te denken over  identiteit, sekse, expressie en gender. Ook is er informatie te krijgen, en zijn er regenboogbuttons!