Doe mee aan het schoolklimaatonderzoek

Doe mee aan het grote Europese schoolklimaatonderzoek en zorg ervoor dat scholen wereldwijd veiliger worden voor lhbti+* leerlingen!

Hoe voelde jij je het afgelopen jaar op school? Hoe veilig was het voor je? Was alles helemaal pico bello in orde, of maakte je wel eens onplezierige situaties mee?

Het GSA Netwerk doet mee met een groot Europees onderzoek om erachter te komen hoe fijn (of niet fijn) vooral lhbti+ leerlingen zich het afgelopen jaar voelden op de middelbare school.

Zat je afgelopen jaar op de middelbare school én ben je lhbti+, vul dan het onderzoek in.

Het onderzoek vind je hier

Hoe meer leerlingen aan het onderzoek meedoen, hoe beter! Dus als je dit bericht wilt delen met vrienden, mede-leerlingen: des te beter!

Door jouw antwoorden kan het GSA Netwerk beter zien wat er nog moet gebeuren op scholen, en krijgen internationale onderzoekers een beter beeld van hoe het ervoor staat met lhbti+ leerlingen in de wereld.

In Vlaanderen zijn ze al klaar met dit grote schoolklimaatonderzoek.

Daar bleek ondermeer dat in Vaamse scholen 41% van de lhbti+ leerlingen zich wel eens onveilig voelt op school vanwege hun seksuele oriëntatie. Bijna een kwart van de respondenten mijdt om die reden toiletten en kleedkamers op school.

Dat zijn niet alleen heftige cijfers, maar ook goeie aanwijzingen voor de organisatie in Vlaanderen die de GSA's daar ondersteunt. Zo weten ze nu waar ze zich op moeten richten zodat Vlaamse scholen een veiliger plek worden.

Het GSA Netwerk wil daarom graag weten hoe lhbti+ leerlingen zich op Nederlandse middelbare scholen voelen. Doe je mee?

Het onderzoek vind je hier

*lhbti+ staat voor lesbisch, homo, bi, trans en intersekse, plus alle andere smaken op het spectrum: pan, queer, non-binair, fluïde en ga zo maar door...