Het verhaal achter de tattoo: William

Op de basisschool schreef hij deze tekst op zijn arm. Steeds maar weer. En als hij er naar keek, voelde hij kracht. Kracht om te durven en kracht om te voelen dat hij waardevol is. 

Want die kracht en het gevoel er te mogen zijn, heeft hij in zijn jeugd niet vaak ervaren. Het christelijk gezin waarin hij opgroeide, was voor William geen makkelijke plek om zichzelf te zijn. Vooral niet toen hij zich realiseerde dat hij eigenlijk een jongen was en wilde zijn. Het meisje dat hij toen was voegde zich en deed wat men van haar verwachtte. Dat meisje cijferde zichzelf weg voor anderen. Het bracht haar weinig goeds, zoals depressieve gevoelens. Middels therapie leerde ze praten over haar gevoel en hoe ze wilde zijn. Dat was goed, maar het leverde ook op dat ze door de mensen om haar heen als zielig werd gezien. En dat is iets waar zij toen een hekel aan had, en dat heeft William nu nog steeds. Maar uiteindelijk heeft die hekel aan het slachofferschap hem mede gebracht waar hij nu is.  

NEVER A VICTIM, FOREVER A FIGHTER. Het staat op zijn strijdarm, zoals hij dat zelf uitlegt. De arm van kracht en durf. Steeds wanneer hij er naar kijkt, voelt hij zich sterker worden. Dan weet hij: ik kan het, ik ben het waard. 

William is een doorzetter. Hoe pittig iets ook is, hij geeft niet op. Zijn keuze om uit de kast te komen en bezig te gaan met zijn transitie is daar het bewijs van. Toen hij net 18 was maakte hij die keus en zette hij deze tatoeage. Hij is niet meer afhankelijk van wat anderen van hem vinden. Hij doet nu wat goed voor hem is. En deze tattoo zegt hem: het is je gelukt!

Wil jij ook je tatoeage laten zien en vertellen welke betekenis deze voor jou heeft? Laat dan een berichtje achter op één van de socials.