INV!TE QUEER!

Hoe is het om erachter te komen dat je transgender, biseksueel, gay of bijvoorbeeld non-binair bent? En dacht je wel eens: voor mij hoeft het niet meer?

Vrijdag 20 maart vragen we met een inspirerend programma aandacht voor lhbti-ers die soms al heel jong moeten dealen met angst voor afwijzing, daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om jezelf te accepteren.

Zij denken 5 tot 7 keer vaker dan anderen aan zelfmoord en doen ook 4x vaker een poging. Wat maken ze mee en wat kunnen we hier aan doen? We gaan in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen.

Het programma op deze vrijdag 20 maart duurt van 14.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Hoogtepunt van de dag is de opening van de foto-expositie QUEER! Hiervoor ging 113 Zelfmoordpreventie in gesprek met lhbti-ers tussen de 18 en 65 jaar uit Overijssel en Noord- en Oost Gelderland.

Zij vertellen ons hoe het is om in de huidige maatschappij uit de kast te komen. Hoe reageerde de omgeving op je coming out en wat is jouw boodschap aan anderen?

De samenwerkingspartners van dit regionale zelfmoordpreventieproject QUEER zijn COC Zwolle, COC Deventer, COC Twente-Achterhoek, 113 Zelfmoordpreventie, GGD IJsselland, Deltion College, Stichting Verscheurd, Stichting Village People, Hogeschool Windesheim Lectoraat GGZ & Samenleving, Vizier (ADV), gemeente Zwolle; en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.
 
Meer informatie en het programma vind je in deze folder
 
Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Dat kan via deze link. Lukt het niet of wil je eerst nog meer informatie? Download dan de folder.