Nu in Filmtheater Fraterhuis: Matthias et Maxime

27/06/2020

De nieuwste film van Xavier Dolan draait nu in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle: Matthias et Maxime, een intiem en overtuigend portret van twee laat-twintigers en de zoektocht naar hun plek in de wereld.

De jeugdvrienden Matthias en Maxime leiden inmiddels zeer verschillende levens. Matthias is op weg een succesvolle advocaat te worden met een beeldschone vriendin aan zijn zijde; Maxime woont nog in bij zijn chagrijnige moeder terwijl hij herstelt van een verslaving.

Tijdens een vriendenweekend vertelt hij Matthias dat hij binnenkort voor twee jaar naar Australië vertrekt. Een schijnbaar onschuldige zoen haalt echter niet enkel hun eigen levens overhoop; ook het evenwicht binnen hun hechte vriendenkring wordt hierdoor verstoord.

Met ‘Matthias & Maxime’ maakte de jonge Canadese filmer Xavier Dolan (‘Mommy’) zijn achtste speelfilm. Het is een zeer persoonlijke zoektocht naar verlangen. In Dolans typerende stijl leunt de film op de indrukwekkende dialogen, het intieme camerawerk en een ijzersterke soundtrack.

Voor data en tijden en om direct kaartjes te kopen, ga je naar de website van Filmtheater Fraterhuis.