Tips: Teens in TV-Series

In de rubriek ‘Tips’ geven we maandelijks drie tips rondom een bepaald thema. We trappen af met ‘LHBTI-tieners in tv-series’.


 

Sex Education
Sex Education is een Britse serie over de seksueel onervaren tiener Otis, zoon van sex-therapeute Jean. Zijn beste vriend Eric (gespeeld door Ncuti Gatwa) is homoseksueel en kleedt zich graag kleurrijk, tot ongenoegen van zijn eigen traditionele familie. Sex Education schuwt de zwaardere onderwerpen niet, maar weet ze op een integere manier te brengen, zonder overmatig drama.

 

Everything Sucks
Throwback to the 90s! Everything Sucks is een lieve comedy over een groep tieners in een Amerikaanse high-school, die allemaal op hun eigen manier hun best doen om hun plek te vinden. Tomboy Kate Messner (gespeeld door Peyton Kennedy) worstelt met haar seksualiteit en alles wat daaruit voortvloeit. Wanneer er dan ook nog een jongen een oogje op haar heeft, wordt het helemaal gecompliceerd…

 

One Day at a Time
De sitcom “One Day at a Time” draait om de drie generaties Alvarez, een familie van Cubaans-Amerikaanse afkomst, en is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975. (Klein)dochter Elena (Isabella Gomez) komt al vroeg in de serie uit de kast en is een onverbeterlijke feminist met haar eigen issues. One Day schiet soms door van plat naar belerend en vice versa, maar altijd met het hart op de juiste plek.

Alle drie de series zijn op Netflix te vinden.Heb je tips of opmerkingen? Laat het ons dan weten via FacebookInstagramTwitter óf mail ons direct.