VPRO Tegenlicht meet up: Beste reizigers

Hoe zullen we in de nabije toekomst omgaan met seksuele diversiteit, gender en geslacht?

Dat zoekt maker Nirit Peled uit in de VPRO Tegenlicht aflevering Beste Reizigers. Maar hoe zit dat in onze leefomgeving? Bij Club Cele gaan we op dinsdag 26 februari in gesprek over deze vraag met een boel interessante gasten, waaronder COC Zwolle voorzitter Harry Siebring-Quist, Heleen Rompelman, coördinator bij Club-T, ervaringsdeskundige Storm Vogel en regisseur Nirit Peled. Ga je met ons de dialoog aan?
 


'Beste reizigers...', de genderneutrale rompertjes van de HEMA, de eerste Nederlandse paspoorten met een 'X' in het veld waar meestal 'man' of 'vrouw' staat. Al vanaf de geboorte worden we in hokjes geplaatst en ons begrip van de wereld is veelal opgebouwd uit tweeledige tegenstellingen die elkaar lijken uit te sluiten. Maar er komt meer ruimte voor mensen die zich niet met het één of het ander identificeren. De grenzen tussen man en vrouw vervagen. Hoe dat proces precies gaat, onderzoekt Nirit Peled in de VPRO Tegenlicht aflevering Beste Reizigers (te zien op zondag 17 februari 2019, 21.05 uur op NPO 2). 
 


Club Cele | Beste Reizigers | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op dinsdag 26 februari 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].
 De toegang is gratis.