Over COC Zwolle

Een vereniging met bestuur en werkgroepen 

De vereniging COC Zwolle heeft in 2018 ongeveer 300 leden en jaarlijks komen duizenden bezoekers op de activiteiten af. COC Zwolle heeft een bestuur van vijf leden, die door de algemene ledenvergadering worden gekozen. Tien werkgroepen zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende taken en activiteiten. Iedere werkgroep wordt aangestuurd door een coördinator. Alle taken binnen COC Zwolle worden door circa zestig vrijwilligers uitgevoerd. Het werkgebied van COC Zwolle omvat 23 gemeenten rondom Zwolle. 

Bestuur

Het bestuur komt elke derde woensdag van de maand bijeen om besluiten te nemen over actuele onderwerpen. Iedere vergadering begint met een inloophalfuurtje (van 19.30 tot 20.00 uur), waarin iedereen welkom is om aandacht te vragen voor een onderwerp. Aanmelden voor het inloophalfuurtje kan bij de secretaris, via secretaris@coczwolle.nl.

Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Werkgroepen
Binnen COC Zwolle zijn de volgende werkgroepen actief:

Organiseert het maandelijkse café voor mensen met een (lichte) verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Meer informatie over Café Oké

Contact: cafe-oke@coczwolle.nl

Voor transgendermannen en -vrouwen en mensen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Meer informatie over Club-T

Contact: clubt@coczwolle.nl

 

Vanuit Connected biedt COC Zwolle op verzoek van een vluchteling een luisterend oor, we faciliteren kennismakingen, fungeren als vraagbaak en verwijzen door naar de juiste instantie. Connected werkt samen met het COA en met Vluchtelingenwerk Midden-Nederland, en is met name actief in het azc in Dronten.

Meer informatie over de werkgroep Connected

Contact: connected@coczwolle.nl

Expreszo, hét jongerenlabel van het COC, organiseert op diverse plaatsen in Nederland activiteiten voor en door lhbti+ jongeren tussen 18 en 26 jaar. In Zwolle is dat op de vierde maandag van de maand. 

Kijk in de agenda voor data en tijden.

Contact: expreszo@coczwolle.nl

 

Activiteiten voor jongeren tot en met 18 jaar.

Meer informatie over Jong&Out

Contact: jongenout@coczwolle.nl

De vrijwilligers van de werkgroep Over de drempel kunnen je helpen als je voor de eerste keer een activiteit wilt bezoeken en niet alleen wilt of durft te gaan. Zit je met vragen over je seksualiteit en vind je het lastig om daarover met iemand uit je directe omgeving te praten? Je kunt een persoonlijk gesprek aanvragen met één van de vrijwilligers van Over de drempel. 

Meer informatie over de werkgroep Over de drempel

Contact: itc@coczwolle.nl 

Werkgroep in oprichting. Voor LHBTI-jongeren met een biculturele achtergrond.

Meer informatie over Respect2Love

Contact: info@coczwolle.nl

Werkgroep in oprichting. Richt zich op het welzijn van LHBTI-ouderen door hen actief te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

Meer informatie over Roze ouderen

Contact: info@coczwolle.nl

De werkgroep verzorgt voorlichtingen op scholen en bij andere instellingen.

Meer informatie over de werkgroep Voorlichting

Contact: voorlichting@coczwolle.nl

 

Werkgebied

Het werkgebied van COC Zwolle omvat de gemeenten: Dalfsen, Dronten, Elburg, Epe, Ermelo, Hardenberg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Kampen, Lelystad, Noordoostpolder, Nunspeet, Meppel, Oldebroek, Ommen, Putten, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Zeewolde, Zwartewaterland en Zwolle.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze vereniging? Lees dan eens een jaarplan of jaarverslag. Deze documenten vind je op de downloadpagina.